16.4.13

Σουτζουκάκια Νηστίσιμα με κόκκινη Σάλτσα απο Δυσπιστο!!!

Νηστεία..... και επειδή εγώ πλέον εγώ έχω βαρεθεί τα λαδερά όπως τα μαγειρεύουμε όλοι μας, βρήκα μέσα από το Μενού "Νηστίσιμα" του σταθμού μας, να Μαγειρέψω κάτι διαφορετικό..
Έτσι μέσα από το μπλοκ του ΔΥΣΠΙΣΤΟΥ, δοκίμασα αυτή την υπέροχη συνταγή...

Ξεκινάμεε....
Έβαλα από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια (1 σακουλάκι) σε μια λεκάνη νερό.


Έτσι μόλις τα ρεβύθια μου ήταν έτοιμα...  Διάβασα την συνταγή!!!

Υ Λ Ι Κ Α  για τα σουτζουκάκια
500 γραμ. Ρεβύθια (ένα σακκουλάκι)
100 γραμ. Τραχανά
2 Κρεμμύδια άσπρα ψιλοκομμένα
3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ.τσαγ. Μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ.γλυκού Κύμινο σκόνη
2 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Αλάτι
(και στο τέλος πρόσθεσα μπέϊκιν-πάουντερ )
Υ Λ Ι Κ Α  για την σάλτσα ντομάτας
2 κουτιά Ντοματάκια κονκασέ (έγινε χυλός στο multi)
1 Κρεμμύδι άσπρο ψιλοκομμένο
3 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ.τσαγ. Κρασί άσπρο
1 κουτ.γλυκού Κύμινο σκόνη
4 κουτ.σουπ. Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο
Αλάτι
(Λέει και λιαστές ντομάτες, αλλά δεν είχα)


Ξεκινάμε απο τα σουτζουκάκια....
Έπλυνα τα ρεβύθια στο τρυπητό και τα έβαλα να βράσουν με μπόλικο νερό στην χύτρα ταχύτητας, για μία ώρα, σε χαμηλή φωτιά, (ίσα που να σφυρίζει η βαλβίδα).




 Μέχρι να γίνουν τα ρεβύθια μου.....
 
Μούσκεψα τον τραχανά με ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό, μέχρι να γίνουν τα ρεβύθια.


 και ψιλό έκοψα τα υπόλοιπα υλικά που θα αναμιχθούν με τα ρεβύθια αργότερα....







Στράγγισα τα ρεβύθια από το νερό που έμεινε (λίγο έμεινε), τα έλιωσα με το μπλέντερ-ράβδο χειρός και τα έριξα σε μπολ.

Ρίχνω τον μουσκεμένο τραχανά και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω με τα ζυμωτήριο του μίξερ χειρός.











Δεν έπλασα τα σουτζουκάκια με λαδωμένα χέρια, αλλά τους έδωσα σχήμα με δυο κουτάλια και τα έστρωσα σε ταψιά (ένα μεγάλο και ένα μικρό, στρωμένα σε λαδόκολλα.

Έψησα στους 200 βαθμούς, για 40', μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν οι μυτούλες.

Ύστερα, σε βαθύ τηγάνι, σωτάρω το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνω με το ρακί και ρίχνω τον χυλό της ντομάτας. Πασπαλίζω με το κύμινο και σιγοβράζω για 15-20'.





Στο μεταξύ ψήθηκαν και τα σουτζουκάκια και τα ρίχνω στη σάλτσα, μέχρι να γίνει το ρύζι ( 3α, τ. Αμερικής).



και ορίστε το Αποτέλεσμα!!!!



2 σχόλια: