27.5.13

Πατάτα, μπέικον με σφολιάτα

Γεια σας γεια σας!!!! Σήμερα αποφάσισα επιτέλους να σας παρουσιάσω την συνταγή με πατάτα μπέικον και σφολιάτα...


Τα Υλικά


1 φύλλο φρέσκιας σφολιάτας

4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες και τριμμένες σε χονδρό τρίφτη

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μέτριο πράσο, τριμμένο ( μόνο το άσπρο μέρος)


1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1/4 γκούντα 

3 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 γρ. μπέικον

2 μέτρια πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

2 μέτρια κόκκινη γλυκιά πιπεριά, ψιλοκομμένη

⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελάχιστο αλεύρι



Οδηγίες

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τις πιπεριές . Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τις πιπεριές και στο τέλος το μπέικον. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.



εδώ βλέπουμε όλα τα υλικά που τα έχω ψηλό κόψει .




















και τέλος το μπέικον και το αφήνουμε να κρυώσει.





Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε και τις βάζουμε μέσα σε ένα μπολ.




 Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβουμε το τυρί μας και μετά προσθέτουμε ένα ελαφρά χτυπημένο αυγό.




 Τα προσθέτουμε όλα στις πατάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε επίσης και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ίσως ελάχιστο αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. 











 ΤΕΛΟΣ!!!!! 

ψημένο κομμάτι δεν πρόλαβα να βγάλω.... και δεν περίσσεψε, δεν πειράζει άλλη φορά!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου